Start

Förstasidan
Statistik

Social robot

Robotens syn
Modell/simulator
Levande modell


Arduino

Starta upp Arduino
DCcduino UNO
Pro Mini

Raspberry pi

Om Raspberry

Pic32

Om Pic32
Konstruktionen
Praktisk kom-igång
Starta upp UBW32
Installera MPLAB
Rinnande ljus
Stegmotor
Display
RS232 Pic32 - terminal
Luffarschack

Servo

Överblick
Isärmonterat servo
Styrning av servo
Mini Maestro
Bygga ett servo

Elektronik

Open Collector
Kontaktstuds
Drivsteg på utgångarna
Halleffektsensor/switch
MLX90316 (halleffekt)
Pulsbreddsmodulering

Open CV

Om OpenCV

Matematik

Linjär algebra
Olinjär länkmekanism

Arduino DCcduino UNO
Samma som arduino men annat USB-chip
Det finns billigare kort där ute, för runt 100-lappen som är kompatibla med arduino uno. Jag har provat DCcduino och den fungerar klockrent. Allt som gäller för arduino uno gäller också för detta sånär som några få detaljer. De som skiljer är att kortet använder ett annat USB-chip.


Som en konsekvens måste man ladda ner en drivrutin separat.

Ifall man glömmer detta och pluggar in kortet får man upp en gul ruta som säger något i stil med "kunde inte installera enheten".Försöker man grotta lite i problemet t.ex. via enhetshanteraren ser det ut så här.

Startmeny -> Kontrollpanelen -> System & Säkerhet -> System -> Enhetshanteraren.


Dvs, den har misslyckats installera enheten. Det kommer inte gå att lösa detta problem eftersom det saknas en drivrutin.

Installera drivrutin för CH340/341
Denna drivrutin kan man hitta t.ex. här:
Google: https://drive.google.com/file/d/0B5okZr5AW4gaX2pZaWt6dVNaSFU/edit?pli=1
eller hos tillverkaren av USB-chippet: http://www.wch.cn/downloads.php?name=pro&proid=5

Jag tankande ner filen DCcduino_ch340-drivers.zip hos google och packade upp innehållet på datorn. P.g.a. att någon komprimerat arkivet (på en mac?) med någon onödig flagga aktiverad fick jag upp följande ruta. Det är bara att svara ja på alla dessa frågor/filer (kryssa i rutan och klicka ja).I det upppackade arkivet ligger nu filer för både mac, linux och windows. Ifall du använder windows leta rätt på mappen CH341SER_WIN. I den mappen ligger en mapp som heter CH341SER och i den mappen ligger ett program som heter SETUP.EXE. Den klarvakne noterar nu att kretsen hette CH340 och inte CH341, men det skall tydligen vara samma drivrutiner till båda dessa versioner. Okej, Jag klickade på setup och tog beslutet att jag litade på utgivaren.

Jag hade kortet ipluggat i datorn (med USB-kabeln alltså) när jag körde setup -programmet, ifall det gör någon skillnad. Följande ruta upp:


Jag klickade på install och väntade kanske 2 minuter, därefter såg det ut så här.För att kontrollera installationen kan man öppna enhetshanteraren.
Startmeny -> Kontrollpanelen -> System & Säkerhet -> System -> Enhetshanteraren.Då ser man att installationen lyckats. Därefter kan man öppna arduinos utvecklingsmiljö och där hittar du förhoppningsvis ditt nya arduinokort. Jag själv har nu 2 stycken arduino -kort, ett på COM5 (arduino orginal) och ett på COM6 (arduino klon).Nu går det utmärkt tanka över program och köra dem.Robot och elektronik -sidan byter namn till electro.st

Senast läst 08:13:54 20/7 2017 Texten uppdaterad 29/9 2014
footer sign